13-14 Μαρτίου στην Αλεξανδρούπολη το EAST MACEDONIA THRACE II.

Του Δημοσθένη Π. Δούκα

Σε συνέχεια της εντυπωσιακής ανταπόκρισης του ενημερωτικού εγχειρήματος της Alter Ego, City Hub, πραγματοποιείται ένα ακόμη βήμα στην προώθηση και εμβάθυνση του διαλόγου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Τα City Hub events είναι μια σειρά από ημερίδες/συνέδρια με επίκεντρο ζητήματα που απασχολούν τους Δήμους, τις Περιφέρειες και τους δημότες της χώρας και πρόκειται να λάβουν χώρα σε όλη την Ελλάδα.

Περιβάλλον, βιωσιμότητα, επιχειρηματική ανάπτυξη, τουρισμός, αγροτική παραγωγή, καινοτομία, εκπαίδευση, πολιτισμός και κοινωνική πρόνοια σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, θα αποτελέσουν αφετηρία για ουσιαστικές συζητήσεις για το μέλλον των τοπικών κοινωνιών στη χώρα μας. Σε κάθε ημερίδα/συνέδριο θα συμμετέχουν προσωπικότητες εγνωσμένης αξίας και ειδήμονες γύρω από την εκάστοτε θεματική που μπορούν να φωτίσουν τις ανάγκες κάθε τόπου.

Τα συνέδρια φιλοδοξούν να χαρτογραφήσουν και να αναδείξουν τα προβλήματα, αλλά και τις προοπτικές και δυνατότητες που παρουσιάζονται τα επόμενα χρόνια σε κάθε γωνιά της Ελλάδας ξεχωριστά.

Το δεύτερο συνέδριο, με τίτλο East Μacedonia Thrace Forum ΙΙ, θα πραγματοποιηθεί στις 13 και 14 Μαρτίου σε ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης και θα επικεντρωθεί στην αναπτυξιακή δυναμική και την ιδιαίτερη γεωπολιτική θέση της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Μεταξύ των ομιλητών είναι ο Χ.Τριαντόπουλος,Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας,ο Γ.Πιτσιλής, διοικητής ΑΑΔΕ,ο Κ.Σιφναίος, διευθύνων σύμβουλος της GASTRADE, ο Χ.Τοψίδης , Περιφερειάρχης ΑΜΘ, η Μαριάννα Ναθαναήλ, στέλεχος της Ευρωπαικής Τράπεζας Επενδύσεων, ο Ι.Ζαμπούκης, Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, ο Γ.Ταπρούνης, στέλεχος της INTRAKAT, η Αγγελική Γιαννακίδου, Πρόεδρος του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης κ.α.

Τη διοργάνωση της νέας πρωτοβουλίας του ομίλου Alter Ego αναλαμβάνει η Tsomokos Communications, με μακρά εμπειρία στην επικοινωνία και την επιτυχημένη διοργάνωση συνεδρίων.

Tags

Κοινοποίηση