Φορετή συσκευή Star Trek σε ρόλο κινητού τηλεφώνου

Είναι μικρή και διακριτική και τοποθετείται πάνω στα ρούχα του κατόχου της.

Δύο πρώην εργαζόμενοι στην Apple ίδρυσαν την νεοφυή εταιρεία Humane η οποία αναμένεται να παρουσιάσει επίσημα τις επόμενες μέρες μια συσκευή η οποία αν λειτουργεί με τον τρόπο που υποστηρίζουν οι δημιουργοί της θα θυμίζει πολύ με το σηματάκι στο στήθος της στολής του πληρώματος του διαστημοπλοίου Enterprise στη θρυλική σειρά επιστημονικής φαντασίας Star Trek το οποίο ακουμπούσαν οι πρωταγωνιστές και αυτό λειτουργούσε ως συσκευή επικοινωνίας.

H συσκευή τοποθετείται στο σημείο που βρίσκεται το σήμα της μάρκας ενός μπουφάν ή ενός πουκάμισου και εκτελεί λειτουργίες παρόμοιες με αυτές των κινητών τηλεφώνων. Διαθέτει μικρόφωνα για φωνητικές εντολές, ηχείο, κάμερα και άλλους αισθητήρες που υποστηρίζουν τη χρήση της συσκευής ακόμη και με χειρονομίες.

Ενεργοπείται με μια χειρονομία και στη συνέχεια ο χρήστης της μπορεί να την λειτουργεί με φωνητικές εντολές. Λέγοντας τη φράση «ενημέρωσε με» η συσκευή αναφέρει στο χρήστη τα παντός είδους μηνύματα (γραπτά, e-mails κ.α.) ή προσκλήσεις που του έχουν σταλεί επίσης, μπορεί ανάμεσα στα άλλα να χρησιμοποιείται και για φωνητικές μεταφράσεις. Αφού πει κάποιος μια φράση για παράδειγμα, στα αγγλικά η συσκευή επαναλαμβάνει γρήγορα τη φράση σε άλλη γλώσσα χρησιμοποιώντας την ίδια φωνή του ατόμου που μόλις μίλησε.

Τέλος διαθέτει ένα λέιζερ με το οποίο προβάλλει μια ειδοποίηση εισερχόμενης κλήσης στην παλάμη ενός ατόμου και όταν αποδέχεται την κλήση, προβάλλει το όνομα του καλούντος, τη διάρκεια της κλήσης και ενδείξεις για τον τερματισμό της κλήσης ή τη σίγαση του μικροφώνου. Πιθανώς, ο προβολέας θα μπορεί να εμφανίζει και άλλου είδους πληροφορίες σχετιζόμενες με τις τηλεφωνικές κλήσεις κάθε φορά.

Πηγή: naftemporiki.gr

Tags

Κοινοποίηση