Το ναυάγιο του Τιτανικού σε εκπληκτική 3D απεικόνιση

Για λογαριασμό του BBC ειδικοί επεξεργάστηκαν χιλιάδες εικόνες του Τιτανικού και δημιούργησαν μία εντυπωσιακή από κάθε άποψη τρισδιάστατη ανασύνθεση του διάσημου πλοίου που βυθίστηκε στο Βόρειο Ατλαντικό στις 15 Απριλίου του 1912 στο παρθενικό του ταξίδι από τη Βρετανία στις ΗΠΑ.

Ο Τιτανικός ξεκίνησε από το Σαουθάμπτον με προορισμό τη Νέα Υόρκη, προσέκρουσε σε παγόβουνο στον Ατλαντικό Ωκεανό και βυθίστηκε, παρασύροντας στον θάνατο 1.517 από τους 2.240 επιβαίνοντες, προκαλώντας κατακραυγή για την έλλειψη σωσίβιων λέμβων. Ερευνητές από το αμερικανικό Ωκεανογραφικό Ίδρυμα Woods Hole (WHOI) και το Εθνικό Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας της Γαλλίας εντόπισαν το βυθισμένο πλοίο στον βυθό του Ατλαντικού, την 1η Σεπτεμβρίου 1985 στα νοτιοανατολικά της Νέας Γης του Καναδά.

Έκτοτε έχουν γίνει αρκετές αποστολές εξερεύνησης και καταγραφής εικόνων από το ναυάγιο του Τιτανικού και κάθε φορά έρχονται στο φως εντυπωσιακές εικόνες από αυτό. Εκτιμάται ότι αυτή η νέα ανασύνθεση είναι πιθανό να φωτίσει κάποια από τα μυστήρια γύρω από το τι συνέβη τη μοιραία νύχτα του Απριλίου 1912 ανάμεσα στα οποία και ο τρόπος (η μηχανική) με τον οποίο χτύπησε τον πυθμένα του ωκεανού το πλοίο.

«Υπάρχουν ακόμα ερωτήματα, βασικά ερωτήματα, που πρέπει να απαντηθούν σχετικά με το πλοίο. Αυτή η ανασύνθεση είναι ένα από τα πρώτα σημαντικά βήματα για την οδήγηση της ιστορίας του Τιτανικού προς την τεκμηριωμένη έρευνα – και όχι εικασίες» , δήλωσε ο Παρκς Στίβενσον ειδικός στην ιστορία και το ναυάγιο του Τιτανικού.

Πηγή: naftemporiki.gr

Tags

Κοινοποίηση