Σε θετικό κλίμα η συνάντηση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης με τον πρόξενο κύριο Κωνσταντίνο Κούτρα.

Πραγματοποιήθηκε στην Κωσταντινούπολη στα γραφεία του Ελληνικού Προξενείου η συνάντηση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη με τον πρόξενο κύριο Κωνσταντίνο Κούτρα, όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν την τουριστική προβολή του Δήμου Αλεξανδρούπολης, ζητήματα που αφορούν την βελτίωση υποδομών και κατεγράφησαν οι βασικοί άξονες ενός νέου στρατηγικού σχεδιασμού εξωστρέφειας

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε στην Κωσταντινούπολη στα γραφεία του Ελληνικού Προξενείου η συνάντηση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη με τον πρόξενο κύριο Κωνσταντίνο Κούτρα.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πολιτισμού του Δήμου Αλεξανδρούπολης Κυριάκος Αετόπουλος καθώς και η διευθύντρια του ΕΟΤ στην Κωσταντινούπολη Δήμητρα Μπάμπαλη.

Στην ατζέντα της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν την τουριστική προβολή του Δήμου Αλεξανδρούπολης, ζητήματα που αφορούν την βελτίωση υποδομών και κατεγράφησαν οι βασικοί άξονες ενός νέου στρατηγικού σχεδιασμού εξωστρέφειας.

Ειδική αναφορά έγινε απο τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης για την αναγκαιότητα ενίσχυσης των υποδομών του τελωνειακού σταθμό των Κήπων. Ζήτησε ακόμη από τον πρόξενο να διερευνηθεί το ενδεχόμενο αύξησης του ημερήσιου αριθμού έκδοσης visa.

Ο Πρόξενος Κωνσταντίνος Κούτρας εξέφρασε την αμέριστη στήριξή του σε ενέργειες που αποσκοπούν στην εξωστρέφεια και προβολή Ελληνικών προορισμών στην περιοχή αρμοδιότητας του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά όπου δήμαρχος Αλεξανδρούπολης επισκέπτεται τον πρόξενο της Κωνσταντινούπολης με σκοπό τον σχεδιασμό στρατηγικής προβολής του Δήμου Αλεξανδρούπολης στην τουριστική αγορά της Τουρκίας.

Ο Αντιδήμαρχος τουρισμού Κυριάκος Αετόπουλος έκανε αναφορά στην σπουδαιότητα που έχει για την περιοχή η διαρκής παρουσία των Τούρκων τουριστών στον Δήμο μας και στις προσπάθειες που πρέπει να γίνουν και απο τις δυο πλευρές ώστε ο προορισμός της Αλεξανδρούπολης να γίνει ελκυστικότερους.

Αποτέλεσμα της συνάντησης, η πρώτη οργανωμένη προσπάθεια, από μία σειρά ενεργειών που θα πραγματοποιηθούν στην διάρκεια του έτους, το πρώτο familian trip που θα διοργανωθεί από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με το γραφείο του ΕΟΤ της Κωσταντινούπολης και την κυρία Μπάμπαλη Δήμητρα όπου θα φιλοξενηθούν στην πόλη μας τον μήνα Μάιο δημοσιογράφοι και influencers, από την γειτονική χώρα με σκοπό να ξεναγηθούν στις πολιτιστικές, ιστορικές αλλά και γαστρονομικές διαδρομές του Δήμου Αλεξανδρούπολης καθώς και να παρακολουθήσουν εορταστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν εκείνες τις ημέρες με αφορμή και των εορτασμό των Ελευθερίων.

Στο περιθώριο της αποστολής – επίσκεψης στην Κωσταντινούπολη ο Δήμαρχος μαζί με τον Αντιδήμαρχο επισκέφτηκαν την διεθνή τουριστική έκθεση της EMITT που είναι μία από τις πέντε μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις παγκοσμίως που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στην Κωσταντινούπολη.

Tags

Κοινοποίηση