Ο διοικητής του Γ.Ν. Διδυμοτείχου απαντά για το 219 ΚΙΧΝΕ Στρατιωτικό Νοσοκομείο

Την πληροφορία ότι υπάρχει σε εξέλιξη αλληλογραφία του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου με το αρμόδιο Υπουργείο μέσα από την οποία υπάρχει αίτημα για την παραχώρηση μέρους των εγκαταστάσεων του 219 ΚΙΧΝΕ Νοσοκομείου  στο πολιτικό κατέθεσε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας  ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΑΜ-Θ Νίκος Παναγιωτίδης , σε συνέχεια της επιστολής που εστάλη από τις δυο Ενώσεις Στρατιωτικών στα αρμόδια Υπουργεία για το θέμα αυτό.

Κατανοώντας όπως είπε τη λογική του αιτήματος, τόνισε ότι «δεν μπορούμε να ενισχύουμε μια υγειονομική δομή σε βάρος μια άλλης. Είναι άλμα στο κενό» , στην προκειμένη περίπτωση του Στρατιωτικού Νοσοκομείου, που πριν λίγα χρόνια ήταν Γενικό, αλλά αργότερα υποβαθμίσθηκε ενώ γίνεται προσπάθεια σήμερα να βελτιωθεί,  αφού υπάρχει ένας ικανοποιητικός αριθμός ειδικοτήτων σε αυτό.

Ο κ. Παναγιωτίδης διευκρίνισε ότι όλες οι υγειονομικές δομές του Στρατού δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό της χώρας ακριβώς επειδή στηρίζουν τη λειτουργία  τους στις κρατήσεις των μελών , κάτι που συμβαίνει παντού στον κόσμο.

Θεώρησε αδιανόητο να σχεδιάζονται καταστάσεις που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις και να τα μαθαίνουν τελευταίοι .Γι’ αυτό και γίνεται προσπάθεια να  προλάβουν .

Αν παραχωρηθεί ο χώρος των χειρουργείων σύμφωνα με το αίτημα της διοίκησης όπως είπε εκτός του ότι όλοι οι ένστολοι θα απευθυνθούν για τις ανάγκες τους σε άλλο νοσοκομείο επειδή  δεν έχουν δικαίωμα να πάνε σε πολιτικό  , αυτό θα αποτελέσει δυσμενή εξέλιξη για την περιοχή να χάσει μιας δια παντός ένα βασικό τμήμα του στρατιωτικού νοσοκομείου.

Όπως είπε γίνεται αγώνας να καλυφθούν  οι ελλείψεις σε Οφθαλμίατρο Ουρολόγο και Νευρολόγο που είναι αναγκαία και όχι να αποδυναμωθούν τα ήδη υπάρχοντα τμήματα.

Χ.Καπετανίδης:«Δεν υπάρχει αίτημα δικό μας»  

«Δεν υπάρχει αίτημα δικό μας σε όσα μου λέτε»  τονίζει ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου Χρήστος Καπετανίδης μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας και δηλώνοντας αιφνιδιασμένος  από την επιστολή των στρατιωτικών.

«Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει στενότητα στο χώρο του νοσοκομείου λόγω των αυξημένων αναγκών αλλά αν μιλούν για σχεδιασμό σε εξέλιξη ίσως να έχουν κάποια πληροφόρηση .Αυτό όμως δεν το γνωρίζουμε»

Ο κ Καπετανίδης  επισήμανε ότι η περιοχή αξίζει ενός πιο αναβαθμισμένου Στρατιωτικού Νοσοκομείο και όχι ΚΙΧΝΕ , προς όφελος όλων εκτιμώντας ότι ο ιδανικότερο συνδυασμός θα ήταν ένα δίδυμο Στρατιωτικού και Πολιτικού Νοσοκομείου στην περιοχή.

Χωρίς να γνωρίζει ποιος κινεί αυτή τη διαδικασία εκτιμά ότι θα ήταν καλύτερο να επιθυμούν την αναβάθμιση του Νοσοκομείου τους προσθέτοντας ότι το 219 ΚΙΧΝΕ ήταν κάποτε το ιστορικό Νοσοκομείο Του Διδυμοτείχου που από το 1999 έχει  παραχωρηθεί κατά χρήση στο ΥΠΕΘΑ για την χρήση του ως ΚΙΧΝΕ.

Ο ίδιος θεωρεί ότι οι στρατιωτικοί  δεν θα πρέπει να περιορίζονται στα της υποβάθμισης του ΚΙΧΝΕ και ότι καλό θα ήταν να αφήσουν την εξέλιξη του στην ευθύνη του  Υπουργείου.

Πηγή: ertnews.gr

Tags

Κοινοποίηση