Ντ. Χαριτόπουλος: «Toυ χρόνου η παράδοση του έργου της οδικής σύνδεσης Μαρώνειας-Δίκελλα»

Του χρόνου αναμένεται να παραδοθεί το έργο της οδικής σύνδεσης Μαρώνειας-Δικέλλων που υλοποιεί η Περιφέρεια ΑΜΘ –Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία-Θράκη 2014-2020.

Πρόκειται για ένα έργο 14,5 χλμ. προϋπολογισμού 13,6 εκ. ευρώ με αφετηρία τον ισόπεδο κόμβο νοτίως της Μαρώνειας, το οποίο θα διέρχεται από το αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας, θα διασχίζει την περιοχή της Μαρμαρίτσας και τα τείχη της Αρχαίας Ισμάρας, θα διέρχεται πάνω από την παραλία των Πετρωτών και τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσημβρίας στον Εβρο και καταλήγει στα Δίκελλα.

«Το έργο συνεχίζεται αργά αλλά σταθερά. Σήμερα βρίσκεται στα χωματουργικά και στα τεχνικά, έχει ξεκινήσει από την περιοχή της Μαρώνειας και κατευθύνεται προς τα Δίκελλα, γίνονται οι διαβάσεις, οι χωματουργικές εργασίες και υπάρχει μια καλή επιτήρηση από το Δασαρχείο και την Αρχαιολογία σε πολύ υψηλό βαθμό γιατί κάθε βήμα, κάθε σχεδόν μέτρο εκεί έχει να κάνει με αρχαιολογικά ευρήματα η με αρμοδιότητες του Δασαρχείου, γι΄αυτό άλλωστε υπάρχει και η καθυστέρηση στην πορεία του», σχολίασε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο δήμαρχος Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος και πρόσθεσε: «Καλύτερα να καθυστερήσουμε ένα χρόνο μετά από τόσες δεκαετίες που περάσαμε για να καρποφορήσει αυτό το έργο παρά να γίνει κάτι το οποίο θα δημιουργήσει είτε οικολογικά είτε αρχαιολογικά προβλήματα».

Όπως υπογράμμισε, «πρόκειται για ένα έργο το οποίο είναι σε πολύ καλό και καίριο σημείο το οποίο θα βοηθήσει εξαιρετικά και την τουριστική και την ιστορική ανάπτυξη της περιοχής, ενώ θα αποσυμφορήσει το παραθαλάσσιο μέτωπο του Έβρου το οποίο είναι μικρό σε χιλιόμετρα και το καλοκαίρι δέχεται μεγάλες πιέσεις από Βαλκάνιους τουρίστες».

Ο ίδιος διευκρίνισε, πως αυτήν την περίοδο ο δρόμος θεωρείται μη προσπελάσιμος και δεν το συνιστώ σε κανέναν να τον διέλθει έστω και ως χωματόδρομο  για να μην υπάρξουν ατυχήματα η απρόβλεπτα.

Tags

Κοινοποίηση