ΝΔ: Ο χάρτης με τους υποψηφίους μετά τις καραμπόλες της απογραφής

Η επιστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη και σύσσωμου του κυβερνητικού επιτελείου σε πλήρη διάταξη από τις αρχές της εβδομάδας, αλλά και η πρώτη ευρεία προεκλογική σύσκεψη που έγινε το πρωί της περασμένης Τετάρτης στο Μέγαρο Μαξίμου δίνουν το μήνυμα ότι η κυβέρνηση, ανεξαρτήτως του κυβερνητικού έργου που προχωρά, μπαίνει σε mode εκλογικής ετοιμότητας.

Με όλο και περισσότερους να βλέπουν τον Απρίλιο ως τον μήνα των εξελίξεων, οι διεργασίες στο εσωτερικό της Ν.Δ. είναι πολύ πυκνές. Μέχρι, όμως, ο πρωθυπουργός να πάρει τις οριστικές του αποφάσεις για τον χρόνο των εκλογών, πρέπει να κλείσουν αρκετές εκκρεμότητες που έχουν να κάνουν με το εκλογικό πρόγραμμα του κόμματος, αλλά και με τα ψηφοδέλτια που είναι σε διαδικασία πλήρους κατάρτισης.

Ως προς το πρόγραμμα, σύμφωνα με πληροφορίες του «ΘΕΜΑτος», μετά την πρώτη παρουσίαση που έγινε από τον γραμματέα Προγράμματος Χάρη Θεοχάρη και τον υπουργό Επικρατείας Ακη Σκέρτσο, δόθηκε η γραμμή να κλείσουν οι εκκρεμότητες εντός του μήνα, ώστε να είναι έτοιμο στον μεγαλύτερο βαθμό και να απομένουν οι τελικές πινελιές του κ. Μητσοτάκη. Στην εξίσωση του προγράμματος έχουν μπει ακόμα ο γραμματέας της Ν.Δ. Παύλος Μαρινάκης και ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Θανάσης Κοντογεώργης. 

Αμέσως μετά το πρόγραμμα, θα είναι η σειρά της ολοκλήρωσης των «γαλάζιων» ψηφοδελτίων. Σύμφωνα με πληροφορίες του «ΘΕΜΑτος» και με δεδομένο ότι οι νυν βουλευτές ως επί το πλείστον θα είναι ξανά υποψήφιοι, ενώ και αρκετοί πολιτευτές θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία, στη Ν.Δ. αναζητούν περί τα 100, το πολύ, νέα πρόσωπα. Με την ανεύρεση και το φιλτράρισμα των υποψηφιοτήτων έχει επιφορτιστεί η τρόικα του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννη Μπρατάκου, του Παύλου Μαρινάκη και του πρωθυπουργικού συμβούλου περί τα κομματικά Θανάση Νέζη. Ηδη οι τρεις άνδρες είχαν συζητήσεις μετά την ευρεία σύσκεψη της Τετάρτης για τα πρακτικά του πράγματος, αλλά και του προγράμματος των περιοδειών του πρωθυπουργού.

Tags

Κοινοποίηση