Η παρέλαση του “Τσικνομπουρμπούλη” και φέτος στην Ορεστιάδα

Η αγαπημένη αποκριάτικη διοργάνωση για την πόλη της Ορεστιάδας, η καρναβαλική παρέλαση του “Τσικνομπουρμπούλη” θα επιστρέψει και φέτος και μάλιστα ανανεωμένη!

Ανησυχία είχαν εκφράσει πολίτες για το αν θα πραγματοποιηθεί φέτος η παρέλαση της Ορεστιάδας, που ως είθισται αποτελεί την πρώτη χρονικά στην Ελλάδα ανήμερα πάντα της Τσικνοπέμπτης, καθώς από την μία η κατάργηση της ΔΗΚΕΠΑΟ και από την άλλη το σύντομο χρονικό διάστημα από την ανάληψη της νέας Δημοτικής αρχής προκάλεσαν προβληματισμό. Ωστόσο όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του radioevros.gr, όχι μόνο θα πραγματοποιηθεί και φέτος αλλά θα έχει και ορισμένες αλλαγές.

Μία από τις βασικότερες αλλαγές είναι ο δρόμος που θα παρελάσουν οι καρναβαλικές ομάδες. Έως και πέρσι ο δρόμος της παρέλασης ήταν η Βασιλέως Κωνσταντίνου (οι περίφημοι “διπλοί”) ενώ από φέτος αυτό αλλάζει και οι καρναβαλιστές θα παρελάσουν στην Κωνσταντινουπόλεως, στον ίδιο δρόμο δηλαδή που διεξάγονται και οι εθνικές παρελάσεις. Όσο για το σημείο τερματισμού της παρέλασης, την Κεντρική Πλατεία, αυτό δεν προβλέπεται να αλλάξει, πιθανόν όμως να αλλάξει η χωροθέτηση της εξέδρας.

Μία ακόμα καινοτομία, που αναμένεται όχι μόνο να ξεσηκώσει κυρίως τις νεότερες γενιές αλλά πιθανόν να προσελκύσει περισσότερο κόσμο είναι η διοργάνωση και μιας μεγάλης συναυλίας. Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ το πρόσωπο της συναυλίας έχει ήδη αποφασιστεί και είναι μια τραγουδίστρια ιδιαίτερα δημοφιλής στον νεαρόκοσμο: η Lila, μια καλλιτέχνιδα που έχει ήδη σημειώσει επιτυχία με πολλά τραγούδια της, ενώ η ίδια έχει χαρακτηριστεί νέο “pop είδωλο”.

Επιστρέφει ανανεωμένη η παρέλαση του "Τσικνομπουρμπούλη" - Συναυλία με όνομα -έκπληξη

Τέλος, ως προς την συμμετοχή των ομάδων και τον σχηματισμό των γκρουπ αυτό δεν αναμένεται να έχει δραματικές αλλαγές ωστόσο είναι ενδεχόμενη η συμμετοχή γκρουπ από άλλες καρναβαλικές παρελάσεις του νομού. Επίσης από τις μέχρι τώρα πληροφορίες δεν γνωρίζουμε ακόμα αν ο Πέτρος Πολυχρονίδης, ο αγαπημένος παρουσιαστής από τη Ν. Βύσσα θα είναι και φέτος ο κεντρικός παρουσιαστής της παρέλασης, όπως και τα τελευταία χρόνια.

Οι επίσημες ανακοινώσεις με τις όποιες αλλαγές στον φετινό Τσικνομπουρμπούλη πάντως αναμένονται από την αρμόδια Δημοτική Αρχή.

Πηγή: radioevros.gr

Tags

Κοινοποίηση